activiteiten voor inclusie en rechten van de mens met een beperking

Activiteiten voor inclusie en rechten van de mens met een handicap, reuze belangrijk

Wij vinden de activiteiten rondom mensenrechten en inclusie een speerpunt in ons bedrijf

Bewindvoerder voorgelicht.

Vandaag de eerste voorlichting gegeven en een poster uitgedeeld aan een beschermingsbewindvoerder. Hopelijk volgen er nog velen.

Burgemeester Oss uitgenodigd om Manifest te tekenen

Vandaag heeft de burgemeester van Oss een uitnodiging ontvangen om het manifest Iedereen doet mee, te ondertekenen. Het manifest is een initiatief van Coalitie voor Inclusie, met als doel zoveel mogelijk gemeenten mee te krijgen in het juist implementeren van het verdrag rechten van de mens met een beperking.

Wikipedia-pagina VN-verdrag

Vandaag heb ik op Wikipedia een pagina in het Nederlands aangemaakt waarop in duidelijke taal wordt uitgelegd wat het verdrag inhoud en wat dat precies betekent voor Nederland, kwetsbare mensen en de rest van de maatschappij. Daarbij heb ik het boekje De betekenis van het VN-verdrag voor mensen met een beperking en de poster over het VN verdrag, beide afkomstig van de LFB Wolvega, als basis gebruikt. Langs deze weg wil de LFB Wolvega dan ook hartelijk danken voor hun inzet. Zij hebben een knap staaltje werk geleverd in het simpel uitleggen van een best moeilijke verdragstekst. Het boekje en de poster besteld u rechtstreeks bij LFB Wolvega. Let op, pagina is door een moderator weer verwijderd. Zie berichtenpagina zie ook mijn blog

Podcast blog on mensen met een visuele beperking tegemoet te komen.

Recent ben ik begonnen om blogberichten in te spreken voor ons podcastkanaal. Ook komen zo snel mogelijk alle pagina’s van de website in audio uit op ons kanaal.

Overleg gevraagd met de minister van gehandicaptenzaken en minister Hugo de Jonge

Omdat de VN ambassadeur zich zorgen maakt over de berichtgeving rondom de criminele bendes in Amsterdam die steeds vaker naar wapens grijpen, er een trend gaande is dat jongvolwassenen met een Licht Verstandelijk Beperking worden geronseld om de rot klussen op te knappen voor dit soort bendes en wapens op de zwarte markt gemakkelijk en in grote hoeveelheden, tegen bodemprijzen te koop zijn, heeft hij overleg gevraagd met zowel de minister van gehandicaptenzaken als Hugo de Jonge, minister van volksgezondheid. Doel van het overleg zal worden het stoppen van afbouw zorgverlening aan de genoemde doelgroep en een aanpak op zowel nwapenbezit en smokkel als en vooral ook het herstellen van een dusdanig niveau van zorgverlening dat hulpverleners weer grip krijgen op nde doelgroep en daardoor preventief kunnen optreden.