Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /home/nieuwestart/domains/nieuwestartervaringswerk.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Nieuwe Start Ervaringswerk, runner up en eervol vermeld bij de VBHC Competition 2020.
Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in /home/nieuwestart/domains/nieuwestartervaringswerk.nl/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Internationale erkenning voor onze manier van werken, die wordt beoordeeld als patiëntgericht, en daarmee mag het Value Based HealthCare heten.

Samen Sterk, Stichting KGVP en Nieuwe Start Ervaringswerk

Nieuwe Start Ervaringswerk. Het beeldmerk werd gemaakt door StudioVBMedia
stichting KGVP, samenwerkingspartner van Nieuwe Start Ervaringswerk

Met enige trots heb ik, in samenwerking met stichting KGVP meegedaan aan de VBHC Prize competition 2020.

En niet zonder resultaat. Want ons project, het meten van resultaten van thuisbegeleiding ggz, middels een wetenschappelijk onderbouwde methode, als onderdeel van een compleet concept voor het leveren van Value Based HealthCare in de thuisbegeleiding voor mensen met een psychisch lijden, werd runner up in de VBHC Prize competition 2020. “De kwaliteit van de inzendingen is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Enkele jaren geleden hadden jullie met dit project gemakkelijk gewonnen. Nu ziet de jury jullie project als een van de winnaar van de toekomst” aldus het juryrapport. Ook vermelden zij dat onze zorgverlening patiëntgerichte zorg oplevert. VBHC dus. En als eerste praktijk in Nederland die dat predikaat krijgt van een internationale jury vol wetenschappers met internationale vermaardheid.

 

Het meten van resultaten begint meteen bij aanvang van de begeleiding. Dit doen we met de EasyRom app, een tool die de PROMIS bibliotheek ontsluit. Die bibliotheek bevat korte vragenlijsten voor het meten van resultaten van behandeling, voor iedere denkbare kwaal. Wij meten met name op zaken die te maken hebben met het psychisch welzijn, maar ook op lichamelijke klachten, indien van toepassing.

Sociaal functioneren, functioneren binnen het eigen gezin, depressie en bijvoorbeeld hoe goed iemand slaapt, zijn enkele voorbeelden van wat er gemeten wordt. En omdat wij denken dat EasyRom app van stichting KGVP het meetinstrument van de toekomst is, werken we al enkele jaren samen. Zij ontwikkelen, wij testen en becommentariëren. En omdat stichting KGVP zonder winstoogmerk werkt, en de EasyRom app tegen kostprijs wereldwijd gaat aanbieden, is Stefan Vlaminckx ambassadeur voor de promotie van de EasyRom app.

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren
Privacybeleid