EasyRom app

Hieronder de uitleg waarom EasyRom app een onderdeel is van onze werkwijze. Deze tekst komt van de site van KGVP, de stichting die EasyRom app heeft ontwikkeld en onze samenwerkingspartner is.

Skip to content

| https://nieuwestartervaringswerk.nl | EasyRom app

  • DE PRESTATIES VAN MEDISCHE BEHANDELINGEN METEN, VOOR JEZELF EN VOOR JE LOTGENOTEN.

JE MEET VOOR JEZELF, ZODAT JE WEET…EN MEER….

Meten om te weten waar je aan toe bent bij een medische behandeling. Met de EasyROM app, kan jij inzicht krijgen en geef je inzicht aan je lotgenoten. Jouw metingen zorgen ervoor dat iedereen weet waar ze aan toe zijn.

overzichtsfoto EasyRom app, het meet instrument dat wetenschappelijk onderbouwde metingen kan doen

Waarom meten met de EasyROM App?

De belangrijkste reden: Privacy!

Gebruik van de EasyROM app is 100% anoniem, tenzij patiënten geheel vrijwillig en volledig transparant extra informatie over hunzelf willen delen (leeftijd en geslacht bijvoorbeeld), maar in geen geval, is het mogelijk om persoonsgegevens vast te leggen. Het is dus niet mogelijk om metingen te traceren naar een individueel persoon, want dat is ook niet nodig en niet wenselijk.

State of the Art metingen doen.

Waarom de KGVP de EasyROM app heeft ontwikkeld, is omdat de gebruikte computergestuurde vragenlijsten wetenschappelijk ontwikkeld (volgens de Item Repsonse Theory, IRT) zijn door enkele van de beste medische universiteiten (Stanford en Northwestern), die een onderzoeksbudget van meer dan 100 miljoen Amerikaanse dollar kregen in 2004. Dit niet alleen, de collectie vragenlijsten heeft zich in de afgelopen 15 jaar uitgebreid, zodat er meer dan 70 gezondheidsgebieden gemeten kunnen worden, zoals pijn, vermoeidheid, depressie, angst, slaapstoornissen, lichamelijke functie, sociale functie en seksuele functie en nog veel meer.

De vragenlijsten zijn geschikt voor kinderen en volwassenen en zijn vertaald in meer dan 40 verschillende talen, waaronder dus Nederlands/Vlaams. De wetenschappelijkheid van deze lijsten heeft ook niet stil gestaan en er zijn meer dan 1000 publicaties uitgebracht, die hebben gekeken naar de geschiktheid voor het meten van specifieke aandoeningen, al dan niet in vergelijking met de huidige (ouderwetse) vragenlijsten.

De huidige (ouderwetse) vragenlijsten.

In Nederland wordt nog steeds gebruik gemaakt van lange en ouderwetse vragenlijsten, die volgens ons om deze redenen achterhaald zijn en waarom we over moeten naar de IRT testen. De huidige lijsten zijn gemaakt volgens de Klassieke Test Theorie (KTT), die prima werkte in de 70 en 80 en soms nog wel ouder. Maar de gezondheidszorg veranderd continue, we krijgen nieuwe inzichten en vooral er wordt nu veel meer op preventie van ziektes ingezet. Het is dus ook logisch dat de hulpmiddelen en de meetinstrumenten daar ook op zijn ingesteld.

Zo is het niet mogelijk om de scores van KTT lijsten met elkaar te vergelijken tussen patiënten onderling. Verder zijn de KTT lijsten onnodig lang en vervelend om te doen voor patiënten. Het gevolg is dus dat deze niet gedaan worden, of ondoordacht ingevuld worden, wat dus de betrouwbaarheid niet echt ten goede komt. Ze worden vaak nog op papier(!) afgenomen of er is een digitale versie van een papieren vragenlijst gemaakt. Deze KTT lijsten zijn ook nog een statisch, wat betekent, patiënten MOETEN de hele lijst afmaken anders klopt de score niet en is dus niet betrouwbaar, maar als elke lijst tot wel 12 minuten duurt, is de zin al snel wel. En vaker dan niet, zijn de meetresultaten niet beschikbaar voor patiënten en is het amper duidelijk waar het voor gebruikt wordt. Er is nauwelijks terugkoppeling van de test en hoe resulteert die score zich in feedback en acite van de behandelaar?

Kom binnen: EasyROM met IRT.

De EasyROM app gebruikt IRT vragenlijsten, binnen 45 seconden is een meting al gedaan, op een smartphone, dus doen wanneer men maar wilt en hoe vaak men maar wilt. Patiënten krijgen direct hun score zelf in te zien en bij meerdere metingen komt er een trendlijn naar boven die de voortgang aangeeft over de prestaties van de behandeling. Patiënten zien dus zelf meteen wat voor resultaat er geboekt wordt met de behandelingsstappen, die zijn voorgeschreven.

De EasyROM metingen zijn wetenschappelijk onweerlegbaar en dus ook te vertrouwen voor een behandelaar, want het zijn hun eigen collega’s en evenknieën, die deze testen onderzocht en gevalideerd hebben. Zo kunnen patiënten, samen met hun behandelaren, in gesprek gaan over de prestaties.

| https://nieuwestartervaringswerk.nl | EasyRom app
Onze samenwerkingspartner stichting KGVP

JE MEET OOK VOOR JE LOTGENOTEN

Metingen gemaakt met de EasyROM app, zijn zonder extra moeite, meteen geschikt voor lotgenoten, zodat jij en ieder ander, weet over de prestaties van een behandeling. Zo weet iedereen van de beste prestaties af en kan iedereen ervan profiteren.

Gebruik EasyROM als je je lotgenoten wilt helpen

Deel anoniem je metingen voor een betere zorg

Als je ziek bent, ben je waarschijnlijk niet de eerste die ooit dat is overkomen. Hoe fijn zou het zijn als jij wist van jouw lotgenoten hoe hun behandeling was gegaan? Je zou weten waar je aan toe was, je zou weten wat voor prestaties je zou kunnen verwachten bij een bepaalde behandeling.

Met EasyROM is het mogelijk om deze behandelprestaties te delen met jouw lotgenoten, zodat jij ze kan helpen met jouw metingen. Je gebruikt EasyROM op nummer 1 voor jezelf, je krijgt direct inzicht van je prestaties ten opzichte van de “gemiddelde Nederlander” en met alle anoniem verzamelde metingen, publiceren wij voor je de prestaties afgezet tegen de actuele metingen van je lotgenoten.

Wanneer wij de internationale versie van EasyROM publiceren, ergens begin 2020, kunnen we zelfs jou de prestaties geven van alle mensen over de hele wereld, want laten we eerlijk zijn, je behandelaar is ook maar een mens en doet z’n stinkende best, zonder enige twijfel, om jou zo goed en zo snel mogelijk beter te maken, maar een mens is per definitie niet perfect, laat staan dat jouw behandelaar ALLE congressen en symposiums heeft bezocht en ook aantekeningen heeft gemaakt voor zijn eigen behandelmethodes of hij heeft ALLE wetenschappelijke publicaties en vakliteratuur gelezen, geanalyseerd voor zijn vakgebied en heeft de beste resultaten allemaal toegepast in zijn behandelproces, zodat jij het beste behandelplan hebt gekregen. Wij van de KGVP, geloven dat voor geen meter en dat hoeft ook helemaal niet. De EasyROM app kan hierbij dus helpen, jouw behandelaar en jezelf, want alle behandelprestatiemetingen over de hele wereld, vertegenwoordigen de kennis en ervaring van de behandelaren, die ze uitvoeren in hun behandelstappen en geven die kennis weer terug aan alles en iedereen, geweldig toch?

Op deze manier zal de zorg als geheel zichzelf verbeteren, want een medisch professional wil niets anders dan hun patiënten helpen en zo goed mogelijk weer op de been helpen, zodat ze weer hun eigen leven kunnen leiden, maar door gebrek aan tijd, kennis, ervaring en geld is er heel veel frustratie bij hen soms. En door je metingen met EasyROM, haal je ook een heel stuk frustratie bij hen weg en help jij jezelf, je lotgenoten en alle behandelaren met een beter en duidelijker inzicht.

| https://nieuwestartervaringswerk.nl | EasyRom app

JE MEET VOOR JE BEHANDELAAR

Je anonieme prestatiemetingen zijn ook meteen voor je behandelaar te gebruiken

Heel direct, heel dichtbij, ook anderen helpen

Je behandelaar is jou ook dankbaar

Jouw EasyROM metingen zijn niet alleen voor jezelf direct nuttig voor inzicht in hoe goed jouw behandeling aanslaat op jezelf, maar jouw behandelaar kan zijn hele patiëntenbestand ermee helpen, door voor zichzelf te kunnen inzien wat hij zelf direct kan verbeteren aan zijn behandelproces. Sterker nog, dat kan onder behandelaren in dezelfde kliniek of hetzelfde ziekenhuis zelfs!

Zo help je heel dichtbij en heel direct anoniem de hele keten van zorg eigenlijk en dat kost je geen enkele cent of seconde extra moeite. Niet alleen een fijn gevoel, maar vooral nuttig en waardevol.

JE MEET VOOR WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK

Je metingen kunnen ook voor medische onderzoekers en wetenschappers gebruikt worden in het onderzoeken en valideren van

De wetenschap staat nooit stil

De zorg kan altijd beter

Elke dag zijn er duizenden wetenschappers over de hele wereld bezig om uit te zoeken of de vragenlijsten en testen, die in de EasyROM app gebruikt worden, bruikbaar zijn voor allerlei soorten ziektes, (chronische) aandoeningen of mentale stoornissen. Zij staan aan de ene kant van het veld als het gaat om zorg en wij, de patiënten, helemaal aan de andere kant. Met EasyROM breng je de kennis heel dichtbij hen, doordat jouw prestatiemetingen ook direct bruikbaar zijn voor hen.

Het is nog een lange weg

Het zal feitelijk nooit stoppen, wetenschappelijk onderzoek, want er zijn nog zoveel dingen die we weten van het menselijk lichaam, waarom we ziek worden, laat staan dat we er een medicijn of oplossing voor hebben. Maar dat betekent niet dat we moeten opgeven. Het is juist belangrijk om door te blijven gaan, zodat we telkens weer een stukje dichterbij een oplossing of behandeling komen.

Vroeger werden ziektes opgelost door bloed te tappen of je heroïne te voeren. Nu weten we wel beter, veelal door schade en schande. Dat is feitelijk niet meer nodig met EasyROM, want het klinkt weliswaar nieuw in de wetenschap en bij zorgprofessionals….het luisteren naar de patiënt over de prestaties van hun behandeling, maar die terughoudendheid is nu dus niet meer nodig, want jouw anonieme EasyROM metingen van je medische behandeling zijn zonder enige extra moeite voor jou, ook inzetbaar in wetenschappelijk onderzoek. De gebruikte testen zijn immers ook gemaakt en bewezen door wetenschappers, speciaal om behandelresultaten te kunnen vergelijken. Dus als je wilt meedoen aan wetenschappelijk onderzoek, kan je de EasyROM app instellen, zodat het mogelijk is om meer informatie te geven voor wetenschappelijk onderzoek. Dit is uiteraard 100% anoniem en geheel vrijwillig, maar bedenk wel, je helpt vooral jezelf en je lotgenoten door zoveel en zo compleet mogelijk informatie over je behandeling te meten, maar niks over jezelf persoonlijk. Niemand, behalve jezelf en je geliefden, zijn geïnteresseerd in je persoonlijke informatie, het voegt immers ook niks toe aan de voortgang of verbetering van de zorg.

WIJ, DE PATIËNTEN, HELPEN ELKAAR!

Geen enkele mens is perfect, weet alles of kan alles, dus laten we elkaar helpen.

Je wordt deel van een wereldwijde beweging om de zorg te verbeteren vanuit je luie stoel!

EasyROM Internationaal

Wanneer wij de internationale versie van EasyROM publiceren, ergens begin 2020, kunnen we zelfs jou de prestaties geven van alle mensen over de hele wereld, want laten we eerlijk zijn, je behandelaar is ook maar een mens en doet z’n stinkende best, zonder enige twijfel, om jou zo goed en zo snel mogelijk beter te maken, maar een mens is per definitie niet perfect, laat staan dat jouw behandelaar ALLE congressen en symposiums heeft bezocht en ook aantekeningen heeft gemaakt voor zijn eigen behandelmethodes of hij heeft ALLE wetenschappelijke publicaties en vakliteratuur gelezen, geanalyseerd voor zijn vakgebied en heeft de beste resultaten allemaal toegepast in zijn behandelproces, zodat jij het beste behandelplan hebt gekregen. Wij van de KGVP, geloven dat voor geen meter en dat hoeft ook helemaal niet. De EasyROM app kan hierbij dus helpen, jouw behandelaar en jezelf, want alle behandelprestatiemetingen over de hele wereld, vertegenwoordigen de kennis en ervaring van de behandelaren, die ze uitvoeren in hun behandelstappen en geven die kennis weer terug aan alles en iedereen, geweldig toch?

Op deze manier zal de zorg als geheel zichzelf verbeteren, want een medisch professional wil niets anders dan hun patiënten helpen en zo goed mogelijk weer op de been helpen, zodat ze weer hun eigen leven kunnen leiden, maar door gebrek aan tijd, kennis, ervaring en geld is er heel veel frustratie bij hen soms. En door je metingen met EasyROM, haal je ook een heel stuk frustratie bij hen weg en help jij jezelf, je lotgenoten en alle behandelaren met een beter en duidelijker inzicht.”

We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden. Door deze site te blijven gebruiken, ga je akkoord met ons gebruik van cookies.
Accepteren
Privacybeleid