activiteiten voor inclusie en rechten van de mens met een beperking

Bewindvoerder voorgelicht.

Vandaag de eerste voorlichting gegeven en een poster uitgedeeld aan een beschermingsbewindvoerder. Hopelijk volgen er nog velen.

Burgemeester Oss uitgenodigd om Manifest te tekenen

Vandaag heeft de burgemeester van Oss een uitnodiging ontvangen om het manifest Iedereen doet mee, te ondertekenen. Het manifest is een initiatief van Coalitie voor Inclusie, met als doel zoveel mogelijk gemeenten mee te krijgen in het juist implementeren van het verdrag rechten van de mens met een beperking.

Wikipedia-pagina VN-verdrag

Vandaag heb ik op Wikipedia een pagina in het Nederlands aangemaakt waarop in duidelijke taal wordt uitgelegd wat het verdrag inhoud en wat dat precies betekent voor Nederland, kwetsbare mensen en de rest van de maatschappij. Daarbij heb ik het boekje De betekenis van het VN-verdrag voor mensen met een beperking en de poster over het VN verdrag, beide afkomstig van de LFB Wolvega, als basis gebruikt. Langs deze weg wil de LFB Wolvega dan ook hartelijk danken voor hun inzet. Zij hebben een knap staaltje werk geleverd in het simpel uitleggen van een best moeilijke verdragstekst. Het boekje en de poster besteld u rechtstreeks bij LFB Wolvega. Let op, pagina is door een moderator weer verwijderd. Zie berichtenpagina zie ook mijn blog

Podcast blog on mensen met een visuele beperking tegemoet te komen.

Recent ben ik begonnen om blogberichten in te spreken voor ons podcastkanaal. Ook komen zo snel mogelijk alle pagina’s van de website in audio uit op ons kanaal.

Omdat er altijd volgens een vaste werkwijze wordt gewerkt, zul je ervaren dat na het ingaan van de begeleiding, een start wordt gemaakt met het oplossen van je acute problemen. Bijvoorbeeld als je schulden of achterstanden hebt, problemen op je werk of een gebrek aan goede dagbesteding. Ondertussen maken we een analyse van jou als persoon om er samen achter te komen wat voor jou belangrijk is om het maximale uit jezelf te halen. Vervolgens gaan we het begeleidingsplan opstellen, waar je via een app op je telefoon zelf aan mee mag werken. En stap voor stap werken we richting de door jou gestelde doelen. Daarbij ben ik zelf ook psychisch kwetsbaar en lang in de ggz behandeld en ken dus het klappen van de zweep. Je zult meer begrip ervaren en betere ondersteuning.

Comment on this FAQ

Jazeker! Als je je e-mail hebt opgegeven, of andere gegevens, dan kun je die met een enkele mail naar admin@nieuwestartervaringswerk.nl vragen om verwijdering. Kom je er niet uit: bel 0623624630

Category: Privacy

Comment on this FAQ

VN ambassadeur is een erefunctie waarvoor je niet betaald krijgt. De VN ambassadeur houdt zich altijd bezig met een onderwerp dat de Verenigde Naties belangrijk genoeg vindt om extra aandacht voor te vragen. Koningin Maxima is VN Ambassadeur die aandacht vraagt voor geldzaken van burgers in arme landen. Angelina Jolie (actrice) is ook een VN ambassadeur, net als Leonardo di Caprio en zo nog wat beroemdheden.

Category: VN ambassadeur

Comment on this FAQ

Load More