COVID-19 & Coronavirus

Nieuwe Start Ervaringswerk en de strijd tegen Corona.

Uiteraard is ook het bestrijden van de pandemie, naast jullie en onze eigen gezondheid, een belangrijke prioriteit bij NSE. Daarom beperken we bezoeken aan huis tot een absoluut minimum. We stoppen er dus niet mee. Daarnaast houden we een dagelijkse belronde om te vragen hoe met je gaat. Ook vragen we jou om in deze tijd wat vaker te meten met de EasyRom app. Meet je nu 1x per week, dan verhoog naar om de dag. Meet je vaker als 1x per week dan meet je tot nader orde iedere dag.

Normaal, maar toch anders

Wij hebben gewoon, naast het dagelijkse telefoontje, wekelijks ons uitgebreide contactmoment. Hebben we afspraken buitenshuis dan gaan die gewoon door, tenzij de andere partij de afspraak afzegd. Daarbij bewaken wij termijnen en andere belangrijke zaken. Heb je klachten laat het dan even weten.

Aanwijzingen regering

Volg altijd de aanwijzingen van de overheid zo goed mogelijk op. Snap je iets niet, bel mail of app dan gerust. Stefan is bereikbaar van 10 tot 22 uur. Laat je niet bang maken door wild west verhalen. We lopen allemaal het risico besmet te raken met het Coronavirus. De een is er alleen maar een beetje verkouden van. De ander krijgt er een flinke longontsteking van. Omdat wij bijna allemaal roken of hebben gerookt, lopen wij iets meer risico op longklachten. Pas als je meer als 38 graden koorts krijgt, moet je de huisarts bellen. En worden je klachten heel snel heel veel erger, dan moet je ook naar je huisarts bellen. Let op, niet langs gaan maar bellen! De huisarts zorgt voor de juiste zorg aan huis.

Heb je iets nodig?

Heb je klachten of koorts, en wat nodig zonder dat je hulp kunt krijgen? Dan bel je maar. De regels zijn als volgt: – je kunt niemand anders vragen om te helpen. – het gaat om essentiële zaken zoals eten, drinken of medicijnen. – het kan niet wachten. – Je beloofd iets goeds voor iemand anders te doen zodra je weer beter bent. (Pay-it-forward principe).

Voldoe je aan die voorwaarden dan helpen wij jou met jouw boodschappen. Deze tijd komt niet voor rekening van jouw PGB.

Het is een onzekere tijd, maar op ons kun je rekenen.

Bij problemen bel je. Mocht Stefan onverhoopt ziek worden, dan staan er 2 collega’s klaar om hem te vervangen. Andersom, als bij die collega’s het virus toeslaat, dan helpt Stefan om die praktijk draaiende te houden. Zo hopen we de continuïteit te garanderen.

Gemeenten en collega zorgverleners

Indien u een tijdelijke vervanger zoekt voor uw begeleidingsopdracht, of uw PGB afnemers, dan belt u 0623624630 voor de mogelijkheden. Wij berekenen €55,- BTW vrijgesteld inclusief reis en eventuele andere kosten. Wij leveren zorg volgens de standaard overeenkomst WMO opdracht zoals die te vinden is op de website van SVB.

Podcasts

Op zowel Spotify als Anchor.fm vindt u vanaf vandaag mijn podcasts. Ik streef erna tenminste elk blogbericht voortaan ook in te spreken. En over onderwerpen die er toe doen te podcasten. Tevens zal. Ik langzaamaan de gehele website van audio voorzien met een link op de betreffende pagina. Dan kunnen mensen met een beperking aan de ogen voortaan ook horen wat er op deze site staat geschreven.
Klik op het plaatje om naar Spotify te gaan.

Op zowel Spotify als Anchor.fm vindt u vanaf vandaag mijn podcasts. Ik streef erna tenminste elk blogbericht voortaan ook in te spreken. En over onderwerpen die er toe doen te podcasten. Tevens zal. Ik langzaamaan de gehele website van audio voorzien met een link op de betreffende pagina. Dan kunnen mensen met een beperking aan de ogen voortaan ook horen wat er op deze site staat geschreven.

Wikipedia pagina VN-verdrag rechten van de mens met een beperking

Op de Nederlandse Wikipedia is een nieuwe pagina verschenen. Die gaat over het VN-verdrag rechten van de mens met een beperking. Publiceren over het verdrag reken ik tot mijn taken. Bekijkt u hem even en verbeter mijn werk waar nodig.

Zo snel als ie er stond….

Zo snel was ie ook weer weg. “Op Wikipedia geldt voor niemand het universele recht op informatie in begrijpelijke taal” aldus degene die de pagina verwijderde, omdat er al een semi wetenschappelijk epistel over hetzelfde onderwerp op Wikipedia aanwezig was. Voor mensen met een beperking geldt het recht op begrijpelijk informatie in voor hen duidelijke taal niet op Wikipedia. Waarvan akte.